Вчительський Журнал он-лайн

 

Авторська розробка першого уроку 2013 - 2014 н.р. "Творчі сьогодні - в ім*я завтрашнього дня"

Друк

Я обрала форму проведення – дискусія з використання методу шести капелюхів. Оскільки даний метод я широко використовую в своїй практиці. По – перше, раджу самостійно кожному бажаючому вчителю ознайомитися з методикою Едварда де Боно, одного із найвідоміших дослідників механізмів творчості, який розробив метод, який допомагає ефективному мисленню в навчанні дітей та дорослих. Учні вміють висловлювати свої власні думки. За даною методикою школярі стають активними учасниками заходу.

 

 

На мою думку, у ході підготовки та проведення Першого уроку доцільною буде активна участь батьків. Можливо, саме вони запропонують цікаву ідею щодо теми святкової виховної години і допоможуть дібрати  матеріал. Головне, щоб в цей день батьки й діти були об’єднані спільними справами, приємними турботами й емоціями.

До уваги класних керівників я пропоную урок з теми «Творчі сьогодні – в ім’я завтрашнього дня»

Головною його метою є:

створити умови для демонстрації творчих захоплень;

обговорити поняття «творчість», «талант», «креативність»;

збагнути психологічний аспект цієї проблеми;

ознайомитися з прийомами методики шести капелюхів;

формувати здатність особистості дитини до самоаналізу, стимулювати прагнення до самовдосконалення та самореалізації в ім’я завтрашнього дня .

Матеріал уроку підібраний таким чином, що педагог може використати будь-яку частину, додавши власні ідеї та матеріали з урахуванням характерних особливостей учнів класу.

Слід зазначити, що обсяг матеріалів розрахований на те, щоб використання їх не завершилось першим вересневим уроком, а знайшло продовження в подальшій роботі. І наостанок, пам’ятайте, тільки в конкретних справах, активній інтелектуальній і практичній діяльності учні зможуть успішно розвивати в собі творчість, порядність, гідність, винахідливість. Лише тоді вислів «Творчі сьогодні – в ім’я майбутнього!» буде мати глибокий сенс.

 

Автор: Братошевська Світлана Вікторівна, ЗДВР Миколаївської ЗОШ І - ІІІ ступенів № 29 Миколаївської міської ради Миколаївської області

Вкладення:
Скачать этот файл (Авторська розробка першого уроку для учнів 10.docx)Авторська розробка першого уроку для учнів 10.docx [ ] 7492 Kb
Скачать этот файл (Творчість сьогодні - в ім я завтрашнього дня!.ppt)Творчість сьогодні - в ім я завтрашнього дня!.ppt [ ] 19547 Kb
Останнє оновлення на Понеділок, 19 серпня 2013, 10:36  

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.