Вчительський Журнал он-лайн

 

Розвиток продуктивної творчої компетентності на уроках рідної мови та читання засобами інтерактивних

Друк

Анотація досвіду роботи вчителя початкових класів Новогродівської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №7

Смолякової  Людмили  Леонідівни.

Тема досвіду: «Розвиток продуктивної творчої компетентності на уроках рідної мови та читання засобами інтерактивних технологій»

Суть і зміст досвіду:

Особистісно-орієнтоване навчання повинно забезпечити розвиток та саморозвиток особистості учня, виходячи з виявлення його індивідуальних особливостей як суб’єкта пізнання і предметної діяльності. Коли маленька людина, пізнаючи складний і незрозумілий світ дорослих, прагне самоствердитись у ньому, вона намагається зразу проявити себе як особистість. Де ж, як не в творчості, це краще зробити? Саме цей шлях вважає Людмила Леонідівна найпростіший і найдоступніший. Адже давно відомо, що учні, захоплені справою, яка їм подобається, проявляють наполегливість, силу волі в опануванні тими знаннями та вміннями, які випереджують програмні вимоги. За таких умов дитина йде вперед шляхом поступу до поставленої мети. Своє завдання вчитель вбачає у забезпеченні оптимальних педагогічних умов для розвитку дитячої обдарованості.

Людмила Леонідівна вважає найважливішим елементом процесу читання – розуміння прочитаного. Тому формування у дитини власного ставлення до подій, вчинків героїв, вміння висловити свою позицію, обгрунтувати свій вибір, бажання дитини самостійно здобувати знання та життєвий досвід засобами художніх творів різних жанрів та орієнтуватися в колі дитячого читання – головна мета роботи вчителя. Людмила Леонідівна працює над творчим вирішенням проблем навчання учнів виразному, свідомому читанню, мовленнєвого розвитку, збагаченням словникового запасу молодшого школяра. Велику увагу приділяє розвитку усного та писемного мовлення учнів початкових класів. Користуючись принципами особистісно орієнтованого навчання, вчитель забезпечує емоційне благополуччя учнів на всіх уроках, що сприяє успішній реалізації завдань формування мовленнєвої компетентності та культури молодших школярів

Смолякова Людмила Леонідівна володіє системою методів, прийомів педагогічної підтримки, за якої всі учні неодноразово переживають почуття успіху. Ситуацію успіху педагог перевтілює з прийому в педагогічну умову навчальної діяльності, змінюючи позицію учня в навчальному процесі: з пасивного об’єкта на суб’єкт, творця навчальної діяльності, впевнену особистість.

Упровадження і розвиток новітніх технологій, прийомів і методів, що сприяють розвитку критичного мислення шляхом особистісно зорієнтованого навчання; орієнтування учнів на самостійне здобуття знань, розвиток творчості, набуття навичок самостійної навчальної праці; посилення орієнтації учнів на практичне застосування отриманих знань і вмінь; широке використання проблемно-пошукового методу, забезпечення варіативності вибору завдань і прийняття рішень, постійне застосування міжпредметних зв’язків – все це характеризує досвід роботи педагога.

 

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.