Вчительський Журнал он-лайн

 

План роботи школи – маршрутна карта навчального закладу

Друк

Фактор часу - основна міра процесу і продуктивності - відіграє важливу роль в суспільстві.

 

В епоху науково-технічного прогресу все очевиднішим стає дефіцит часу вчителя і керівника школи. Проблема розумного використання часу в школі стає дедалі гострі­шою. Значення часу в педагогічній праці настільки зросло, що здатність уміло розпоряджатися ним стала однією з го­ловних рис особистості.

Дослідження і практика свідчать, що обсяг фізичних і інтелектуальних, нервово-психологічних навантажень, які випадають на долю керівників школи, дуже великий. З деяких об'єктивних і суб'єктивних причин педагогічна діяль­ність учителя ускладнюється, збільшується його навантаження. Це стосується і завуча, який також готує і про­водить уроки. Особливо негативно впливають на стан завуча раптові і (нерівномірні навантаження, які, мабуть, певною мірою неминучі в роботі всякого керівника і вини­кають в роботі керівників школи внаслідок специфіки педагогічної праці, насиченої безліччю складних психо­логічних ситуацій.

Російський фізіолог М.Є. Введенський визначив основ­ні умови підвищення працездатності: 1) у будь-яку працю треба включатися поступово; 2) у роботі слід додержувати певного ритму; 3) робота має бути послідовною і систе­матичною; 4) у процесі роботи треба правильно чергувати працю і відпочинок, замінювати одні форми праці іншими; 5) сприятливе ставлення колективу (суспільства) до праці« М.Є.Введенський писав: «При вмілому розподілі розумової праці можна не тільки розвивати величезну щодо своєї продуктивності роботу, але й при цьому зберегти на довгі роки, можливо на все життя, розумову працездат­ність і загальний тонус своєї життєдіяльності. Стомлюються і знемагають не стільки від того, що багато працюють, а від того, що погано працюють».

Вкладення:
Скачать этот файл (ПЛАН РОБОТИ ШКОЛИ – МАРШРУТНА КАРТА НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ.docx)ПЛАН РОБОТИ ШКОЛИ – МАРШРУТНА КАРТА НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ [ ] 34 Kb
Останнє оновлення на П'ятниця, 04 січня 2013, 13:20  

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.