Вчительський Журнал он-лайн

 

Інтегрований урок з хімії та основ здоров'я

Друк

Домніцька Наталія Сергіївна, вчитель хімії комунального закладу "Середня загальноосвітня школа № 6 м. Орджонікідзе Дніпропетровської області".

Оновлення цілей та змісту навчання, зокрема з хімії, потребує оновлення методичного інструментарію вчителя, переходу до системного використання більш ефективних педагогічних технологій, націлених на організацію продуктивної освітньої діяльності учнів.

Сучасний рівень розвитку комп’ютерної техніки і програмного забезпечення надає широкі можливості щодо модернізації та підвищення ефективності навчання.

Використання мультимедійних технологій у навчальному процесі урізноманітнює його, підвищує ефективність засвоєння матеріалу, автоматизує процес навчання та контролю знань.

Формування пізнавального інтересу – необхідна умова успішного навчання. Найголовнішим завданням вчителя на кожному уроці є активізація пізнавальної діяльності. Тому щоразу, обдумуючи урок, ми спочатку розв’язували принципове завдання: як найдоцільніше організувати передачу нового матеріалу (повідомлення, евристична бесіда, відкриття, роздум, розв’язання проблеми, самостійна робота тощо). Необхідно перетворити кожний урок на урок спілкування, мислення, де істина постає як суперечка, як діалог. Учителю необхідно постійно вчитись, обмінюватися досвідом. Тому вашій увазі я пропоную розроблений інтегрований урок з хімії та основ здоров'я для 8 класу з теми «Фізичні й хімічні властивості середніх солей. Здорове харчування. Обмін мінеральних солей» .

Урок складений відповідно до чинної програми для загальноосвітніх навчальних закладів Міністерства освіти і науки України. У додатках подаю матеріал, який учитель може включити в урок або використовувати на факультативах.

Поданий урок репрезентує інтерактивні технології та нестандартні прийоми, методику особистісно зорієнтованого навчання, механізм формування основних типів компетентностей учнів, самореалізацію особистості школяра.

З метою активізації пізнавальної діяльності, на кожному уроці використовуються елементи інтерактивних технологій, творчі проблемні завдання, що забезпечують розвиток тих здібностей і якостей, які перебувають у стадії формування. Маючи сформовані пізнавальні інтереси, на мою думку, учнями буде цікаво, адже під впливом пізнавального навчання робота навіть у слабких учнів відбувається продуктивно.

Вкладення:
Скачать этот файл (1 Реакция железа с раствором сульфата меди (II).mp4)1 Реакция железа с раствором сульфата меди (II).mp4 [ ] 965 Kb
Скачать этот файл (2 CuSO4 NaOH 01.mp4)2 CuSO4 NaOH 01.mp4 [ ] 1965 Kb
Скачать этот файл (3 Взаимодействие кислот с солями.mp4)3 Взаимодействие кислот с солями.mp4 [ ] 2764 Kb
Скачать этот файл (4 Cool Chemical Volcano.mp4)4 Cool Chemical Volcano.mp4 [ ] 6273 Kb
Скачать этот файл (Здорове харчування.docx)Здорове харчування.docx [ ] 19 Kb
Скачать этот файл (Конспект Інтегрований урок з хімії та основ здоров'я 26.docx)Конспект Інтегрований урок з хімії та основ здоров'я 26.docx [ ] 2764 Kb
Скачать этот файл (Презентація до уроку.ppt)Презентація до уроку.ppt [ ] 13216 Kb
Скачать этот файл (Слідство ведуть хіміки.docx)Слідство ведуть хіміки.docx [ ] 13 Kb
Скачать этот файл (Спробуйте відгадати ці загадки.docx)Спробуйте відгадати ці загадки.docx [ ] 13 Kb
 

-----------------------------------------

 

Корисні посилання

Електронні книги - Основа

Adobe Acrobat

Онлайн -перекладач

Онлайн-конвертер pdf файлів в doc

Расширения для Joomla

Як дізналися про наш сайт

Виберіть одну відповідь
 


Авторизація

Пошук

Увага Конкурс!

Інтернет-урок

Подати заявку на конкурс

"Інтернет-урок"

Контакти

Поштова адреса:

«Учительський журнал он-лайн»

ВГ «Основа», вул. Плеханівська, 66, оф. 5, м. Харків, 61001

Адміністратор порталу:

Тел. : (+3057) 731-96-33

e-mail:


© 2022 ТОВ «ВГ «Основа».

© 2014 Вчительський Журнал он-лайн. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.

 

Редакція порталу «Учительський журнал он-лайн» може не поділяти точки зору автора та користувачів порталу, які висловлюються у формі коментарів до статей, повідомлень на форумі тощо.  Автори публікацій відповідають за достовірність фактів, цитат, власних назв і т.п. Матеріали публікуються в авторському варіанті, ілюстрації, пунктуація і лексика авторські. Претензії не приймаються. Матеріали не рецензуються.